Quantcast
Get breaking news alerts via email

Click here to manage your alerts
This handout photo taken Sept. 2, 2014, provided by National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) shows A 39-year-old woman, the first participant enrolled in VRC 207, receiving a dose of the investigational NIAID/GSK Ebola vaccine at the NIH Clinical Center in Bethesda, Md. The UN's senior leadership on Ebola gave the latest update on the situation in the Democratic Republic of the Congo, Guinea, Liberia, Nigeria, Senegal, and Sierra Leone, and take questions from media about the newly committed UN surge and roadmap for the global response. (AP Photo/NIAID)
Gehry revises design for Eisenhower Memorial after criticism
First Published Sep 04 2014 12:29 pm • Last Updated Sep 04 2014 12:29 pm

Washington • Architect Frank Gehry is revising the design for a memorial honoring President Dwight D. Eisenhower near the National Mall after objections delayed the project.

On Thursday, Gehry’s Los Angeles-based team will propose eliminating metal tapestries on the sides of the memorial square, along with some columns. The designers are trying to win approval from the National Capital Planning Commission. The federal panel rejected a previous design in April.

Join the Discussion
Post a Comment

Three stainless steel tapestries depicting the Kansas landscape of Ike’s boyhood home were part of Gehry’s original design. With two removed, one long tapestry would remain as a backdrop for a memorial park. The site also includes statues of Eisenhower as president and World War II general.

Eisenhower Memorial Commission spokeswoman Chris Kelley Cimko said the group hopes the changes help move the project forward.

Eisenhower’s family has opposed the large-scale columns and the inclusion of metal tapestries, calling instead for a smaller-scale approach. The concept has received mixed reviews from civic art and planning experts who must approve the design before the project can move forward.

One concern has been preserving views of the nearby U.S. Capitol between the memorial’s massive columns. The view corridor is wider under the revised design with fewer columns, the memorial group said.

———

Follow Brett Zongker on Twitter at https://twitter.com/DCArtBeat




Copyright 2014 The Salt Lake Tribune. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

Top Reader Comments Read All Comments Post a Comment
Click here to read all comments   Click here to post a comment


About Reader Comments


Reader comments on sltrib.com are the opinions of the writer, not The Salt Lake Tribune. We will delete comments containing obscenities, personal attacks and inappropriate or offensive remarks. Flagrant or repeat violators will be banned. If you see an objectionable comment, please alert us by clicking the arrow on the upper right side of the comment and selecting "Flag comment as inappropriate". If you've recently registered with Disqus or aren't seeing your comments immediately, you may need to verify your email address. To do so, visit disqus.com/account.
See more about comments here.
Staying Connected
Videos
Jobs
Contests and Promotions
  • Search Obituaries
  • Place an Obituary

  • Search Cars
  • Search Homes
  • Search Jobs
  • Search Marketplace
  • Search Legal Notices

  • Other Services
  • Advertise With Us
  • Subscribe to the Newspaper
  • Access your e-Edition
  • Frequently Asked Questions
  • Contact a newsroom staff member
  • Access the Trib Archives
  • Privacy Policy
  • Missing your paper? Need to place your paper on vacation hold? For this and any other subscription related needs, click here or call 801.204.6100.